Low Res 03Ονομάζομαι Θεόφιλος Φούκης.

Γεννήθηκα και πέρασα πάρα πολλά χρόνια της παιδικής και της ενήλικης ζωής μου στο εξωτερικό. Αυτό με βοήθησε να έρθω σε επαφή με διάφορες κουλτούρες και να αποκτήσω εμπειρία από διαφορετικές χώρες, πέρα από τη χώρα καταγωγής μου, την Ελλάδα, στην οποία είχα βέβαια γυρίσει για να ολοκληρώσω τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή μου. Όλες αυτές οι διαφορετικές εικόνες και παραστάσεις που είχα αποκομίσει από τις διάφορες χώρες στις οποίες έχω μείνει κέντρισαν το ενδιαφέρον μου για την σκηνοθεσία. Σπουδάζοντας και ασκώντας το επάγγελμα, άρχισα να βάζω στο κέντρο της μελέτης μου τον άνθρωπο και τη συμπεριφορά του και, προσπαθώντας να αποτυπώσω αυτήν την πραγματικότητα, άρχισε σιγά-σιγά να με ενδιαφέρει και ο τομέας της ψυχολογίας, καθώς προσπαθούσα να κατανοήσω τις καταστάσεις που παρατηρούσα γύρω μου, ώστε να μπορέσω να τις αποτυπώσω με τον καλύτερο τρόπο.

Θέλοντας να εντρυφήσω περισσότερο στον τομέα αυτόν, άρχισα να παρακολουθώ σεμινάρια και να μετέχω σε ομάδες αυτογνωσίας και ανάπτυξης, ως παρατηρητής αρχικά. Άρχισε όμως να με συνεπαίρνει τόσο αυτή η διαδικασία, ώστε σύντομα έγινα πια ενεργό μέλος της.

Έχοντας αποκομίσει πλέον εμπειρία βιωματική και γνωστική, αποφάσισα να ακολουθήσω έναν νέο κύκλο σπουδών, αυτήν τη φορά στον τομέα της ψυχολογίας.

Ολοκλήρωσα τον κύκλο σπουδών μου κι έγινα κάτοχος του πτυχίου στη Συνθετική Συμβουλευτική (Diploma in Integrative Counselling). Παράλληλα, μου απονεμήθηκε και το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα COSCA Counselling Skills Certificate από το συμβεβλημένο Πανεπιστήμιο στη Σκωτία, το Napier University of Edinburgh, που συνεργάζεται με τον διεθνώς αναγνωρισμένο Οργανισμό Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας COSCA (Counselling and Psychotherapy in Scotland).

Είμαι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ανθρωπιστικής Συνθετικής Θεραπευτικής Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας (Ε.Ε.Α.Σ.Θ.Σ.Ψ.), της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής (European Association for Counselling - E.A.C.), καθώς και της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής.

Παράλληλα με τις παραπάνω βασικές σπουδές μου, έχω παρακολουθήσει, μεταξύ άλλων, τους εξής εκπαιδευτικούς και σεμιναριακούς κύκλους που έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη του συνθετικού μοντέλου το οποίο εξασκώ και το οποίο προσεγγίζει ολιστικά τον άνθρωπο, σε συναισθηματικό, σωματικό και γνωστικό επίπεδο, για καλύτερη και αποτελεσματικότερη θεραπεία και εξέλιξη. Περιληπτικά:

Βιωματικά Σεμινάρια της Ψυχοθεραπευτικής Προσέγγισης Gestalt, «Όνειρα και Σύμβολα» και «Ανάλυση Ονείρων» σύμφωνα με τον C.G.Jung, «Χρησιμοποιώντας τις πρώιμες αναμνήσεις» κατά Α. Adler, «Προσωποκεντρική θεωρία» του C. Rogers, «Συναλλακτική ανάλυση» κατά E. Berne, «Προγεννητική και περιγεννητική προσέγγιση», «Πένθος και απώλεια» , «Σώμα και ψυχοσωματικά», «Κρίσεις πανικού και η αντιμετώπισή τους», «Τεχνικές Χαλάρωσης & Διαχείρισης Στρες», «Θεραπευτική Ύπνωση: Στρατηγικές και Τεχνικές εφαρμογής της» κ.ά.

Φυσικά, σε όλο αυτό το κομμάτι, έχει συμβάλει σημαντικά και η προσωπική μου θεραπεία κι εποπτεία.

Επίσης, έχω εργαστεί ως εξωτερικός συνεργάτης σε κέντρα συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας και σε ιδιωτικούς οργανισμούς υγείας.

H ψυχολογία είναι μια συνεχώς εξελισσόμενη επιστήμη, η οποία αναπτύσσεται ανάλογα με τα νέα επιστημονικά δεδομένα και τις υπάρχουσες συνθήκες και παρακολουθώ συστηματικά όλες τις καινούργιες εξελίξεις της, εντάσσοντας και κάποια από τα αποτελεσματικότερα καινοτόμα στοιχεία της στη διαδικασία της συνθετικής θεραπείας που ακολουθώ.

Τέλος, συνεχίζω τις σπουδές μου στο τετραετές μεταπτυχιακό Συνθετικής Ψυχοθεραπείας, πάνω στην Ατομική και Ομαδική Ψυχοθεραπεία, καθώς και την εκπαίδευση Γονέων, European Certificate of Psychotherapy, in Integrative Psychotherapy (EAP).

Φούκης Θεόφιλος
 Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6944 298 107
 Περιοχή: Νεο Ψυχικό,Αθήνα